Osakevalitsin – työkalu pörssiosakkeiden vertailuun ja yritysvalintaan

Palvelun kuvaus

Osakevalitsin on työkalu sijoittajalle pörssiyritysten vertailuun ja osakeanalyysiin. Sen avulla voit tarkastella kiinnostavien yritysten ja osakkeiden tunnuslukuja sekä keskeisiä tietoja, kuten uusimpia uutisia ja analyytikkojen arvioita.

Osakevalitsimen käyttö

Moni sijoittaja hukkaa aikaa etsiessään hyviä osakkeita ja tutkiessaan niiden pörssimenestystä. Osakevalitsimen avulla voit keskittyä menestyneisiin ja tulevaisuudessa kilpailukykyisiin yrityksiin ja niiden yritysanalyyseihin.

Osakevalitsimen avulla voit neljäntoista eri valintakriteerin avulla etsiä hyviä yritys- ja osakevalintoja. Paras hyöty analyysistä on ”suoriin osakkeisiin” sijoitettaessa, kun etsit huippuyritysten osakkeita.

Osakevalitsimen tavoitteena on ratkaista käytännön osta- ja pidä-strategian mukaiset osakevalinnat ja osakepoiminta. Osakkeiden vertailussa painottuu uusin markkinoilla oleva tieto, koska sillä on suurin merkitys osakkeen tulevaa kehitystä pohdittaessa.

Osakevalitsimen avulla voit löytää hajautettuun osakesalkkuun sopivia eturivin yrityksiä ja osakkeita, joilla riskit ovat hallinnassa ja tulevat näkymät puoltavat niiden hankintaa keskipitkällä tähtäimellä. Työkalun avulla voit itse päättää menneen ajan ja tulevan ajan painoarvot sijoitustoiminnassasi.

Osakevalitsin sopii kaikkien pörssiosakkeiden vertailuun ja valintaan. Ulkomaisiin pörsseihin sijoitettaessa englannin kieli tulisi hallita vähintään peruskoulun tasoisesti, sekä Internetin käännöspalveluiden kohtuullinen osaaminen, jotta voi perehtyä pörssien yritysuutisiin. Osakkeiden keskeisten tunnuslukujen ymmärtäminen auttaa myös osakevalitsimen käyttöä.

Palvelusivustossa esitetään eri kohteiden verrokkeja, ja parhaiten menestyneitä, tunnettuja yrityksiä USA:sta. Suomalaisille yrityksille etsitään omat verrokkinsa. Vaikka salkkujen painopiste on amerikkalaisissa yrityksissä, sijoittaja saa keskeiset tiedot tarvittaessa myös pohjoismaisista osakkeista ja yrityksistä.

Osakevalitsin sopii hyvin myös sijoittajille, joilla on kiinnostus kansainvälisiin huippuyrityksiin, sillä palvelun käyttö perustuu julkiseen ja ilmaiseen tietoon USA:sta ja Suomesta.

Kokemuksia osakevalitsimesta

Alkuvuoden 2023 kahdeksan ensimmäisen kuukauden aikana Helsingin pörssi oli laskenut 9 %. Samalla aikavälillä osakevalitsimen avulla eri pörsseihin suunnitelluista isohkoissa ja hyvin hajautetuista todellisista osakesalkuista (yli 70.000 €) kahdeksan osakkeen salkut kasvoivat 14,8 % ja 15 %. Kyseisissä salkuissa oli 4 eri maata ja 5 eri toimialaa, joten hajautus oli kansainvälisesti riittävää.

Palvelun sisältö, osakevalitsin 2023

Osakevalitsin-palvelun tilaaja saa amerikkalaisen ja suomalaisen osakeanalyysin kirjallisen laatimisohjeen suomen kielellä ja videon palvelun käytöstä konkreettisen esimerkin avulla.

Palvelu ei ole yksilöllistä sijoitusneuvontaa, vaan se on sijoitustiedon hankintamenetelmän opetusta ja harjoittelua.

Palveluun sisältyy:

 • Kirjallinen suomenkielinen ohje osakeanalyysin tekemiseksi.
 • Video palvelun käytöstä kahden esimerkin avulla.
 • Lainauksia kirjasta ”Löytöretki sijoitusmaailmaan”, kuten esimerkiksi tunnusluvut ja sijoitussalkun rakentaminen.
 • Selvityksen tunnettujen laatuyrityksen talouden tehokkuudesta ja tulosnäkymistä vuonna 2022 analyytikkojen mukaan, erikseen suomalaiset yritykset (36 kpl) ja amerikkalaiset yritykset (36 kpl).
 • Selvityksen USA:n 22:sta tunnetusta tekoälyn yrityksestä vuoden 2023 syyskuussa, yhteenvedon niistä käytännön osto-ohjeineen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


ETF-ja osakevalitsin 2024

ETF-ja osakevalitsin 2024 (14.1.2024) Kyse on suomenkielisestä koulutuspalvelusta, jonka avulla selkeytetään eräitä sijoitustyylejä. Kyseinen palvelu ei anna mitään yksilölliseen sijoittamiseen koskevia valmiita ratkaisuja, joten se ei ole yksilöllistä sijoitusneuvontaa. Kyseessä…

Lue lisää »

info@siopkirja.fi
Turuntie 26-30 B 29, 13130 Hämeenlinna
0
  0
  Ostoskorisi
  Ostoskorisi on tyhjä!Kauppaan